detective anime school
Selamat Datang di DAS (Detective Forum) Very Happy

Disini kalian dapat berbagi quiz dan cerita yang berhubungan dengan detective.

Bagi para user yang belum mendaftar, silahkan untuk melakukan registrasi terlebih dahulu Very Happy

:das::bigdas:


SEKARANG DAS DI PIDAH KE http://beyourself.forumjonction.com/
 
HomeHome  PortalPortal  PeraturanPeraturan  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Similar topics

    Share | 
     

     Cerita 2 Hantu

    View previous topic View next topic Go down 
    AuthorMessage
    Lord Satan666
    moderators
    moderators


    Jumlah posting : 53
    Points : 12797
    Reputation : 1
    Join date : 2010-12-27

    PostSubject: Cerita 2 Hantu   Thu Jan 06, 2011 10:02 am

    Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

    “Apsal kau ni asyik menggigil je?”

    “Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

    “Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

    “Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

    “Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

    “Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

    “Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

    “So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

    “Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

    Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

    “Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi
    Back to top Go down
    View user profile
    RISKY OKTA
    sherlock D
    sherlock D
    avatar

    Jumlah posting : 84
    Points : 12898
    Reputation : 5
    Join date : 2010-12-09
    Age : 19

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Sat Jan 08, 2011 5:20 pm

    haaaa hidup lagi :haaa:
    Back to top Go down
    View user profile
    Lord Satan666
    moderators
    moderators


    Jumlah posting : 53
    Points : 12797
    Reputation : 1
    Join date : 2010-12-27

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Mon Jan 10, 2011 12:26 pm

    namanya juga humur hahaha
    Back to top Go down
    View user profile
    The Full Darknes
    moderators
    moderators
    avatar

    Jumlah posting : 31
    Points : 12576
    Reputation : 0
    Join date : 2011-01-19

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Fri Jan 21, 2011 11:19 am

    di peti es pasti dingin ya?
    Back to top Go down
    View user profile
    Lord Satan666
    moderators
    moderators


    Jumlah posting : 53
    Points : 12797
    Reputation : 1
    Join date : 2010-12-27

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Fri Jan 21, 2011 7:48 pm

    Panas
    Back to top Go down
    View user profile
    The Full Darknes
    moderators
    moderators
    avatar

    Jumlah posting : 31
    Points : 12576
    Reputation : 0
    Join date : 2011-01-19

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Sat Jan 22, 2011 10:52 am

    Cape deh
    Back to top Go down
    View user profile
    Lord Satan666
    moderators
    moderators


    Jumlah posting : 53
    Points : 12797
    Reputation : 1
    Join date : 2010-12-27

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Sun Jan 23, 2011 2:53 pm

    ahahahahaha
    Back to top Go down
    View user profile
    DAS
    Admin
    Admin
    avatar

    Jumlah posting : 206
    Points : 13378
    Reputation : 10
    Join date : 2010-10-31
    Age : 19
    Lokasi : bekasi

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Sun Jan 23, 2011 6:26 pm

    gila semuaaaa
    Back to top Go down
    View user profile http://detective.forumid.net
    Lord Satan666
    moderators
    moderators


    Jumlah posting : 53
    Points : 12797
    Reputation : 1
    Join date : 2010-12-27

    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   Tue Jan 25, 2011 5:48 pm

    :haha: biasa aja kale!!!!!!
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: Cerita 2 Hantu   

    Back to top Go down
     
    Cerita 2 Hantu
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 1
     Similar topics
    -
    » Piranha !!!!!

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    detective anime school :: My forum :: Humor-
    Jump to: